FÉRFI-NŐ Útkereső, Május 13-14 – Theta-Tango

FÉRFI-NŐ Útkereső, Május 13-14

 In aktualis

Kedves Férfiak és Nők,

egy újabb ÚTKERESŐ alkalomra hívunk titeket.

Immár 3. alkalommal rendezzük meg ÚTKERESŐ alkalmunkat. A korábbiak tapasztalataival bővített előadások és a mindig új eredményeket hozó gyakorlati ismeretek mellett most a Biblia ősi mintázatain keresztül is információkkal gyarapodhatunk Férfiről és Nőről. Szeretettel várunk!!!

2017 Május 13-14 hétvége.
Helyszín: Lehel utca 5, 29 kapucsengő, 2 emelet 25.

PROGRAM

SZ O M B A T (Feltáró nap):
10:00-11:00
Dr. Agócs Gabriella: A SZ/Veszélyes nő
11:15-12:45
Bartha Mária Zsuzsanna: A nő és a biblia
13:00-14:00
Reményi Gergő: Mit kíván a férfi nemzet
EBÉDSZÜNET
15:00-18:00
dr. Hodosi Miklós: “Nehéz pillanatok a párkapcsolatokban” Érzések észlelése, elengedése. Figyelem. Közös tér. Határok. Érintés.

V A S Á R N A P (Oldó nap):
10:00-13:00
dr Benő Éva: Szerepek: férfi-vezet, nő-követ
13:00-14:00
EBÉDSZÜNET
14:00-18:00
Dr. Agócs Gabriella: Családállítás

ELŐADÁSOK

Dr. Agócs Gabriella: A SZ/V E S Z É L Y E S N Ő

A párkapcsolat, az élet nagy betetőződése, az élet teremtésének, fenntartásának alapja. Saját női és férfi létünk kialakításának és megélésének terepe. A párkapcsolat, mint minden élő szervezet, akadályokkal néz szembe, ezeken keresztül fejlődik, csiszolódik, bontódik. Mindkét féltől megkívánja a legteljesebb odaadást. Ebben eddig egyforma a férfi és a nő felelőssége. Vannak azonban olyan területeink, amiben a genetikai, a hormonális, a pszichológiai, a kultúrális programozottságunk eltérővé tesz bennünket. Mivel ezeken a területeken a tükör neuronok “félrefordítanak”, gyakran félreértjük egymást. A férfiak számára a nők világa veszélyes, óvatosságra intő, épp úgy, mint a saját női oldalukkal való találkozás lehetősége.
A nők ezt a veszélyérzet miatt távolságtartást gyakran visszautasításként, degradálásként élik át.
Ismerjük meg hát ezeket a lélek mélyén húzódó folyamatokat, hogy utakat találhassunk egymáshoz!

Bartha Mária Zsuzsanna: A NŐ ÉS A BIBLIA

“Tudod, engem az érthetetlen bibliai helyek nem idegesítenek, sokkal több gondom van azokkal, amit megértek…” szól Mark Twainről az anekdota. A Bibliában olyan kevés alkalommal jelenik meg a Nő, így azt gondolhatjuk egyszerű dolgunk van. Az írott hagyományban inkább a női hang hiánya, mellőzése, félre fordítása jellemző. Főleg férficentrikus közösségeknek íródott, ahol a Férfiak nőkkel kapcsolatos elképzelései jelennek meg. Ki lehet feszíteni a Nőről való felfogást évezredek során a bűnre csábító Évától a szeplőtelen fogantatásban részesülő Máriáig, az istenszülő hajadonig. A titokzatos mélységből feltárultak a női minták is. Hatnak-e és hogyan a bibliai princípiumok, nőalakok és viselkedési kódok mai női ( és férfi) identitásunkra? A bibliai belátás kapcsolódás gyökereinkkel, táplál, hogy kilátásunk legyen az Életre!

Reményi Gergő: MINDEN, AMIT A FÉRFIRÓL MÉG TUDNI ÉRDEMES

Ha a Férfi beszélne önmagáról, elmondhatná, hogy mi az a 7 belső dinamika, ami a lényét mozgatja. De a Férfiak nem beszélnek a belső világukról, mert évezredeken keresztül ezt tartották a túlélés egyik titkának, a cselekvőképességük és az életben elfoglalt, pozíció-megőrzés kulcsának.
Hogy Férfiként miért beszélek akkor erről mégis?
Mert a mai, kicsit összekuszálódott világunkban szükségét látom annak, hogy Alan Gatch : Ha a Férfi beszélni tudna c. könyve alapján a Férfi résztvevők olyan információkat kapjanak, melyekkel felfedezhetik és tudatosíthatják lényüket; mindezzel megkapva a lehetőséget, hogy szabadabban döntsenek Férfi létük cselekedetei felől.
A Hölgyek pedig egyfajta térképet kapjanak a Férfihoz; hogy lehetőségük legyen eljutni a Férfival való harmonikusabb együttélés tisztására.

GYAKORLATOK: sajátélmény

dr. Hodosi Miklós:TESTENERGETIKA

kulcsszavak: figyelem, határok, találkozás, kapcsolódás, saját tér, érzelmek észlelése

Talán más is van a Nő és a Férfi találkozásában, mint ami látható vagy felfogható. Valami, ami túlmutat az érzelmeken is. Hol kezdődik a találkozás? Sokak szerint a figyelemmel, tehát azzal, amikor észrevesznek Téged. Mások szerint amíg nincsenek érzelmeim, addig nincs is valódi élmény.
A találkozás során valahogyan kapcsolódni kezdünk. Vannak, akik ilyenkor a legszívesebben elkerülnék az intenzív érzelmeket. Lehetséges ez? Érdekes volna, ha az érzelmeid a szándékodat követnék. Dönthetnél arról, hogy mit engedsz be a saját világodba.
Ahhoz, hogy a saját világunkat, azaz a testünkben történő érzékelési folyamatokat megfigyelhessük először összehangolódunk, majd gyakorlatokon keresztül tapasztalni indulunk a testenergetika világába.

dr. Benő Évi :THÉTA-TANGÓ, szerepek férfi-vezet, nő-követ

kulcsszavak: férfi, nő, szerepek, tangó, vezet, követ, szavak nélküliség, kapcsolat

Mozgás orientált gyakorlatokkal és argentin tangóval megtapasztalhatod, a férfi és női szerepeket. Az élet gyakorlata azt mutatja, hogy sokszor amit képzelek magamról az másként jelenik meg a valóságban. A gondolatok és beszéd mellett vannak más eszközeink mint: a gesztusok, a testérzetek, testmozgás. Ezeket beszéd közben is használjuk és sokszor nincsenek összhangban. A testünkben található információ igaz és értékes! Ez mozgásban kerülhet megismerésre. …”Tangóban a partnerem támogat úgy, ahogy én is őt. Erős tükrei vagyunk egymásnak és ezen a tükrön keresztül látom meg azt a valóságot amihez egyedül nem vagyok elég.” A tangó a férfi-nő kapcsolatáról szól, mindarról ami az életben is megjelenik.
Részvételi díj: 15000 huf/2nap; 8000huf/1nap

Bejelentkezés:
Agócs Gabriella:agocsgabrielladr@gmail.com
Benő Évi:eva@theta-tango.com
Reményi Gergő:Gregorij.peck@gmail.com
Hodosi Miklós:miklos@drhodosi.hu

A bejelentkezés az e-mailes visszaigazolás után válik rögzítetté.

Várunk szeretettel,
Zsuzsa, Gabi, Évi, Miki és Gergő

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search