Théta-Tangó alap és haladó – Theta-Tango
13100866_1010606175659699_4454869056897708996_n

A théta-tangó alap és haladó órák önismereti, sajátélmény órák, mozgással, tangóval fűszerezve. Bővebben erről itt: Koncepció olvashatsz. 

A tangó egy “meditatív” tánc, ahol elsősorban magunkban mélyülünk el, a környezet és a partner támogat mindebben. A tangó eszköztára a tánclépéseken túl magába foglalja az ölelést, a viselkedést (férfi és nő szerepek) és a tangó zenét. Kis csoportban, biztonságos környezetben, dolgozunk a testtudatosságon, a kapcsolódáson, azokon a félelmeken amelyek elválasztanak a természetes, komfortos kapcsolódástól. Lehetsz “bot-lábú”, vagy lehet a “zenei hallásod” hiányos itt ez nem számit. Olyan ritmusban ismerkedsz meg a gyakorlatokkal, ahogy neked megfelelő.

Óra-tematika. 1.Testtudatosság: Tengely fogalma. Stabil tengely. Szabad láb. A vezetés és a követés fogalma. Középpont gyakorlatok. Kapcsolódás. Séta. Ölelés. Séta ölelésben. Nyitott tartás. Zárt tartás. 2.Tangó technika, zeneiség és etikett: Séta technikai alapok. Kereszt. Csavarások. Forgások. Viselkedéstan. Hogyan kapcsolódjunk a tangózenéhez? Mit érdemes (elsőre) meghallani a zenéből? Hogyan kapcsoljuk össze a zenét a vezetéssel, követéssel? 3.Fokuszált figyelem és energia gyakorlatok: Kapcsolatunk a föld-anyával. Az erő (központ) fogalma. Férfi/Női szerepek. Akaraterőnk megismerése. Szavak nélküli párbeszéd energia gyakorlatokkal. Ismerkedés Önmagunk ritmusával. Intimitás fogalma. Érzelmek megélése, tudatosítása. Az áramlás fogalma. Bizalom férfi és nő között, hogyan alakul ki ez a tangóban. Az órákról az FB oldalon (https://www.facebook.com/theta.tango) vagy az AKTUÁLIS menüpont alatt tájékozódhattok.

“…mindaddig amíg mozgásban vagyok visz az áramlás, ha ebben az állapotban létezem hosszabb ideig, úgy egy önmagam mélyebb rétegéhez kapcsolódom. Ez a kapcsolat olyan érzéseket mutat meg ami új nekem…és innen indul a belső munka…ekkor a reakcióim másak lesznek: nem a berögzültek hanem az ösztönösek, itt látok rá arra az önmagamra aki az árnyékban létezik…”

Benő Évi

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search