Intimitás: tematikus csoport – Theta-Tango

Intimitás: tematikus csoport

 In aktualis

Tudományosan is széles körben bizonyított, hogy már 20 másodperc Ölelés hatására a szervezet oxitocin hormont termel, ami csökkenti a vérnyomást, a stresszt, a szorongást, javítja memóriát. Virginia Satir szerint ”naponta legalább 4 ölelésre van szükségünk, ahhoz hogy a szervezetünk rendben működjön”. Véleményem szerint egy tangó esten több mint 4 ölelésben van részünk.

Mint tudjuk azonban, az ölelés egy intim dolog, egyik legintimebb kapcsolódás egy másik emberrel. Lehet családtag vagy barát akit megölelünk. Mi van akkor, ha nem vagyunk szeretteink közelében? Akkor nem jár nekünk az ölelés? Mi van, ha vágyunk ölelésre és nincs kitől megkapnunk? Vagy mi van akkor, ha szeretnénk egy természetes impulzusként megélni az ölelést? Kipróbálni, hogy milyen érzés egy idegennel ölelkezni? Mi van, ha szeretnél változtatni az életeden és a mindennapok részévé tenni az ölelést?

Az argentin tangó nagyszerű terepet biztosít erre, hiszen egy olyan táncról beszélünk, amit teljes ölelésben táncolunk. A tangóban a közelség az ölelés “adott”. Amikor elkezdünk tangót tanulni lassan-lassan megtanuljuk ezt az “adottságot” életre kelteni. Azonban előfordulhat, hogy kezdetben, nem komfortos egy “idegen’ megölelése.

Szükségünk van ezt megelőző lépésekre egyszerűen megengedni magunknak azt, hogy megöleljünk valakit aki idegen számunkra és szeretnénk, és Ő is beleegyezését adja.
Mi van a határainkkal? Lehetünk egy ölelésben, úgy hogy biztonságban tudjuk a határainkat? És mi van ha nem? Szeretnéd megérteni, megérezni, megtapasztalni?

A théta-tangó mozgásalapú és önismereti órán az ölelés, intimitásnak külön figyelmet szentelünk. Lehetőséged van eljönni a csoportos foglalkozásra és megismerkedni, megtapasztalni átlépni, lebontani azokat az ellenállásokat, amelyek benned vannak és az intimitáshoz öleléshez kapcsolódnak. Akkor is gyere el ha még nem volt ilyen tapasztalatod. Bármilyen előzetes kérdésed van az órával kapcsolatban, elérhető vagyok számodra és beszélhetünk róla. Egyénre és csoportra szabott gyakorlatokon keresztül haladunk, egészen a biztonságos ölelésig.

A théta-tangó csoportokban azt tapasztaltam, hogy nincsen olyan ember aki ne tudna ölelni. A kérdés inkább az, hogy mennyi időre van szükség ahhoz, hogy megérkezzünk oda, amikor ezt biztonságosan meg tudjuk tenni.
Minden időd megvan rá!
Ha érzed a hívást várlak szeretettel!

A foglalkozás időpontja: 2018 augusztus 4, 10:00-13:00.
Kényelmes öltözékben gyertek!
Helyszín: Lehel utca 5 szám, 1134 Budapest
Jelentkezés: eva@theta-tango.com, vagy msg: theta-tango oldalon

Üdvözlettel,
Évi

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search