Intimitás vs. Szexualitás – Theta-Tango

Intimitás vs. Szexualitás

 In aktualis, blog

Mindig is foglalkoztatott, hogy miért cseréljük fel az „intimitás” és „szexualitás” fogalmakat, vagy miért használjuk őket felváltva?

Az alábbi videóban, szakértők mondják el a véleményüket. Néhány gondolatot az alábbiakban olvashatsz róla. Lehet elmélkedni, hogyan is gondolunk a fogalmakra? Miként használjuk? Leginkább melyik van jelen az életünkben?

https://www.youtube.com/watch?v=XQwh4HaYIs4

Mi a különbség a szexuális kapcsolat és az intim kapcsolat között?  Van-e különbség? Két olyan terminus amelyeket felváltva használunk és néha összekeverjük, őket vagy behelyettesítjük egyiket a másik helyére. Valójában ugyanazt jelentik?

Intimitás esetén, olyan valakire gondolok akihez tudok, kapcsolódni, aki megért engem, akinek fontos vagyok, akivel van szívbéli kapcsolódás. Szexuális kapcsolat leginkább a fizikai kapcsolatot jelenti, amelyben lehet intimitás, főként ha egy együttélésben, párkapcsolatban beszélünk róla. Azonban lehet olyan szexuális kapcsolat amelyben nincsen egyáltalán intimitás. Hasonlóan lehet valakivel intim kapcsolatunk, úgy hogy nincsen szexualitás. A kapcsolati coach szerint általában a szexualitással kezdődik minden. Egy új fogalmat használ a “szexuális intimitást” és mondja, hogy valójában a partnerek ebben érkeznek meg és úgy gondolják, hogy intim kapcsolatban vannak, azonban a valóság az hogy nincsenek. Végszó: tenni kell úgy a szexuális mint az intim kapcsolatért, amennyiben azt szeretnénk, hogy legyen.

Úgy gondolom, azt tapasztalom, hogy e két dologra együtt van szükségünk. Csak az intimitás, vagy csak a szexualitás hosszú távon, nem hoz tartós fejlődést, sem boldogságot, sem kielégülést. Az intimitás tanulható, tanítható és lehet helye a kapcsolatainkban, a párkapcsolatokban is.

Évi

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search