Párkapcsolat(van) – Theta-Tango

Párkapcsolat(van)

 In aktualis, blog

Párkapcsolatban a théta-tangó tanfolyam egy utazás, együtt a párommal. Sok sok őszinte, tiszta együtt megélt pillanat. Rálátás önmagunkra egy magasabb szinten, az új befogadása a megdolgozandók megdolgozása.

Azonban van egy “rejtett csapda”, amit az órákon pároknál tapasztaltam.

A valóság az, hogy a pároknak nehezebb végigjárni ezt az utat, szemben az egyedül érkezőkkel. Vajon miért? Azért, mert nem vágynak ölelésre vagy társaságra? Nem. Mindenki vágyik ölelésre. Inkább azért, mert párban nehezebb szembesülni a valósággal. Ha valami nem tökéletes (ami gyakran előfordul mindenkinél), ezt a pároknak nehezebb elfogadni, ne rávetíttetni a másikra, a helyzetre,  a külvilágra stb. Így érvelnek: ha most őszinte leszek vele, akkor lehet hogy nem fogad el, megvonja a szeretetét, vagy meglátom/meglátja olyan arcomat ami még magam előtt is rejtve áll.

Ebben az értelemben a párkapcsolat a komfort zónádban tarthat, és ha egy pillanatra is valami meginog benned, a legkönnyebb utat választhatod. Például ilyen érvelések, …”kedvesem nem nekünk való ez”…,a kimenekülés, …a van könnyebb megoldás gondolata.

Tehát először is be kell látni, hogy van bőven tanulnivaló minden téren. Bátorság kell, és egy igen mély motiváció, VÁGY a változásra. Kell legyen egy döntés mindkét félben: igen ezt együtt megdolgozzuk, vállalom veled itt ezt a “kalandot”, kíváncsi vagyok, hogy hová vezet, megteszek mindet hogy együtt meghaladjuk a jelent, együtt tapasztaljunk és lehet, hogy őszintén tudunk továbbmenni az úton kéz a kézben. Ha meg el kell engednünk egymást, akkor ebben vállunk bölcsebbé, meg fogjuk érteni, lesz erőnk megcsinálni drámák nélkül.

Csak ajánlani tudom pároknak akik fejlődni akarnak, hogy legyenek bátrak, bevállalósak, dolgozzák meg amit meg kell a kapcsolatukban, ha a théta-tangón keresztül, ha más eszközökkel. Mindaz amit tapasztalnak, csak emelheti azt ahol vannak és többek lehetnek. Jobban, minőségibben kapcsolódhatnak, nyitottabb szemlélettel élhetnek.

Akit benne van/volt, az tudja miről beszélek!

A Te tangód!

Évi

 

fotó:wallpaper

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search