A tangó mint terápia 1. – Theta-Tango

A tangó mint terápia 1.

 In aktualis, blog

A tánc mint mozgás terápia.

A Tangó mint Terápia.

A táncnak számos előnye van a fizikai test számára, ennek mindannyian tudatában vagyunk…és mindez mellett számos előnyt jelent a lélek számára is. Ezek olyan előnyök amit tapasztalás útján élünk át, nehéz szavakban foglalva továbbadni (valljuk be, nem lehetséges).

A testünk vagyunk!

Testünk jelez ha szomorúak vagyunk, ha ihlettel vagyunk tele, ha öröm van a szívünkben, ha bizakodóak vagy idegesek vagyunk… ez mind leolvasható az arcunkról, a sétánkról, stb. Testünk nem hazudik, testünk egy olyan bölcsességnek a birtokában van, ami ösztön szintről jön. Amikor táncolunk energiát ébresztünk fel spontán, akkor is ha csak fókuszálunk egy mozdulatra…így a felébredt energia elérhetővé teszi magát számunkra. Amint felfedezzük testünkkel a mozgást azt vesszük észre, hogy ezzel együtt számos lappangó érzelem is napvilágot lát.

A lelkünk vagyunk!

Az érzelmeink vagyunk!

A tánc egyben út/lehetőség az érzelmeinkhez, tehát felismerhetjük, hogy nemcsak egy test (izom-tömeg vagyunk), hanem az érzelmeink is mi vagyunk és folyamatosan felfedezzük azt a csodát ami test-lélek együttes kibontakozása.

Tangóban ez a felfedezés párban történik, legtöbbször szoros ölelésben. Így nemcsak a saját testem rezgéseit érzem, hanem a partnerét is….és nemcsak a fizikai testével kapcsolódóm, hanem lélek szinten is. Ez olyan mintha együtt ölelésben egy közös érzelem felhőben mozognánk. Itt mindig a saját lelkünk számára szükséges érzelmi csomagok vetülnek ki számunkra a legerősebben, tehát a partner úgymond segít önmagam megértésében.

a Te tangód!

Évi

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search