ÖNÁTADÁS – a KÖVETŐ lehetősége a tangóban – Theta-Tango

ÖNÁTADÁS – a KÖVETŐ lehetősége a tangóban

 In aktualis, blog

Az önátadás lényege a tangóban…pl. hagyom, hogy megtörténjen az ölelés, nincs bennem semmilyen félelem és teljes bizalmat érzek a partnerem iránt. Ott vagyok, de nem akarom ennek a tényét különösebben aláhúzni (nem az egóból vagyok ott, hanem a lényem van ott). Amikor a partnerem észleli a receptoraival, hogy nincsen ellenállás, görcsösség, bizonytalanság, hanem könnyedség, természetesség, melegség érzés van jelen… akkor megtud Ő is nyilvánulni természetességgel, akkor érzi, hogy hagyom magam vezetve lenni. A partnerem iránti bizalom erősitti az ő bizalmát a táncban.

 

Miért olyan nehéz az Önátadás? Miért nem működik egyből és mindenkinél?

Az önátadás nem egyenlő önfeladással!

Az önátadás nem egyenlő önmagam megtagadásával/megszűnésével!

Az önátadás önmagam beleengedése valamiben,  amikor tudom, hogy úgy vagyok része ennek az egésznek, hogy nem én irányítom, hanem csak beleengedem magam és hiszek benne, hogy jó lesz. Az önátadáshoz kell a bizalom és a biztonságérzet. Ugye milyen jól gyakorolható ez a tangóban követőként?

 

Mi áll(hat) útjában az önátadásnak?

A megfelelés-kényszer, a kontroll, az önfeladás féleleme, a megszűnés/megsemmisülés félelme, a törékenységtől való félelem, a láthatóvá válok mások számára féleleme, a tökéletlenségem feltárulásának a félelme stb. Tehát, ha valaki azt mondja, neked, hogy “csak ad át magad a történéseknek”…..akkor ez kicsit úgy hangzik mint a “szeresd magad” kijelentés. Amikor ráébredsz annak a tényére, hogy valamit másként kellene tenned, ez még nem jelenti azt, hogy tudod hogyanját is.

 

Hogyan fedezzük fel a lelkünkben az önátadás korlátainkat?

Önismereti munkával, élettapasztalattal. Amit tehetünk, hogy lassanként elengedünk minden olyat, ami az érzelmi és/vagy fizikai testünkben megjelenik és korlátol, mindet ami ehhez kapcsolódik. Lehet bármilyen önsegítő terápiához folyamodni, mindenkinek saját szíve dolga, hogy mit választ. Amint a korlátok lebomlanak, kitárul, elérhetővé válik a saját személyiségünk, ráláthatunk Önmagunkra. A tangó is hozzájárul a folyamathoz, ugyanis ahol elfogadás, figyelem, szeretet van, ott oldás történik. Ahol szívbeli kapcsolódás van, ott a lélek gyógyul.

 

A Te Tangód!

Benő Évi

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search