Az argentin tangó a kapcsolatok tánca – Theta-Tango

Az argentin tangó a kapcsolatok tánca

 In aktualis, blog

Szeretünk Ölelni.

Ölelésben táncolni mondhatni fenséges élmény.

Az argentin tangón keresztül ezt mindenki megélheti, kipróbálhatja megszeretheti és akár egy életen át gyakorolhatja. 

Az argentin tangó a kapcsolatok tánca!

Amíg nem tudod megengedni magadnak a közelségét intimitást, addig az adok/kapok sem fog menni. Itt nem tudsz trükközni az ölelés annyira intim, testközeli, hogy a testbeszéded, a szavak nélküli párbeszéd lesz a kommunikációs alap. Éppen ezért van néhány tényező, amit figyelembe kell vennünk és mindehhez szükség van önismeretre:

1.határok – hol vannak a határaid? Mikor jó neked beengedni valakit a határaidon és miként viszonyulsz te a másik személy határaihoz. A fizikai testen túl rendelkezünk éteri testtel, tehát a finom érzékelésünkkel el tudjuk dönteni, hogy kit engedünk be az intim határainkon belül. Gyakran ez is egy önmagunk számára megfejtendő kérdés, amikor valakit nem szeretnék beengedi a terünkben, az miért történik. Érdemes ezen dolgozni és tudatos szintre emelni a tudattalan részeket a határokat illetően. Hiszen mint említettem a tangót csak intimitásban lehetséges táncolni. 

2.impulzusok – megismerni a testi impulzusokat és eszközként használni a táncban. Nincs olyan érzés, ami nem fejezhető ki. Az impulzusokon keresztül kibontakozó világunk sokkal gazdagabb mint hinnénk. Táncban a szavak helyett test-jeleken keresztül kommunikálunk. 

3.bizalom – olykor egy számodra teljesen ismeretlen személlyel alakítasz ki bizalmi kapcsolatot. Ez történhet másodpercek alatt. De mi van, ha nem. Mi van, ha nem tudsz megbízni a partnerben és emiatt nem tudod odaengedni magad. Hol tört meg az/a emberekbe/partnerbe vetett bizalmad? Hogyan tudod vissza építeni? 

4.érzelmi-érettség a tangóban a közelség miatt is jellemzően egy érzelmileg intenzív térbe kerülünk, ép ezért jó ha tudjuk, mi vár ránk és jó ha tudjuk ilyenkor hogyan maradjunk kapcsolatban önmagunkkal és a partnerrel. Ha van már elegendő tapasztalatunk, érzelmi érettségünk hozzá és meg tudjuk engedni magunknak, hogy átéljük aztán elengedjük, mindazt, ami táncközben történik. 

Mi van, ha a fenti tényezők egyike miatt döntöttél úgy hogy nem táncolsz? Itt az ideje elkezdeni, mint említettem a tangó mindenkié. A Théta Tangó ebben segít. Megtaláld mi választ el az őszinte, mély emberi kapcsolatok létrehozásától és dolgozz ezen, hogy őszinte, tiszta élmény legyen a kapcsolódás. Öleléssel, Évi

A szeptembertől induló csoportokat eseményeit itt láthatjátok.

Pároknak csoport:

https://www.facebook.com/events/1126611611249903

Vegyes csoport, ide egyedül is lehet jelentkezni:

https://www.facebook.com/events/742390117089719

Foto:AmperPhotograph2012

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

Théta-Tangó, TAnó és Lélek, Páros Önismeret