Mi kell a tangóhoz? – Theta-Tango

Mi kell a tangóhoz?

 In aktualis, blog

Test és lélek mindkettő.

Amikor elkezdesz tangózni, szembesülsz a testeddel a mozdulataiddal, a lényeddel, az érzelmi fejlettségeddel és a kapcsolódási mintáiddal.

Lehet, hogy egy nagyon szép, érzelmekkel telített, romantikus táncban lettél szerelmes és ezért mentél el tangózni, valljuk be őszintén, hogy az első órákon ezekből egyikkel sem találkoztál, hanem inkább azzal találkozol, hogy milyen a mozgásod, milyenek az impulzusaid, miként tudsz a partnereddel együtt dolgozni és a figyelmed meddig tudod a testeden, a mozdulatodon, a partneren tartani. 

Éppen ezért, előfordulhat, hogy az érzed, inkább hagyod ezt az egész tanulást és valami más mozgásformát választasz. Előfordulhat, hogy túl sok, az információ, az inger és az elvégzendő feladat. 

Segít az a megértés, hogy sok és elkezdheted darabjaira szétszedni az egészet, eldönteni hogy a 3 (testmozgás, partner, zene) dolog közül például melyikre figyelsz jobban a többit hanyagolod és így tovább, lassabb léptekben haladsz, azonban lesz sikerélményed, lesz tangóélményed és találkozni fogsz a tánc élménnyel is, hacsak pillanatokra is kezdetben, később egyre többet.

A valóság, az hogy tényleg sokan abbahagyják a tangót 1-3 hónap után és nem azért mert képtelenek táncolni, mozogni, hanem mert szembesülnek valami olyan tulajdonsággal, határral magukban, amit nem tudnak ott meggyógyítani feldolgozni és inkább az elhatárolódást választják. Tehát ez jelenti azt, hogy akarod vagy sem lélek szinten is meg fog érinteni a tangó. 

Hogy miért?

erről hamarosan a folytatásban olvashattok 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search